communicatie

Nationaal disseminatieprogramma voor steden en lokale overheden

Er zal een disseminatieprogramma voor lokale besturen in Wallonië en Vlaanderen worden georganiseerd om ervoor te zorgen dat ze kunnen bijdragen aan het aanpakken van de renovatie-uitdaging in hun gemeente of regio. De Unie van Steden en Gemeenten van Wallonië (UVCW) en de Vereniging van Vlaamse Steden en Steden (VVSG) zullen samenwerken om dit programma te ontwikkelen en te organiseren. Door een combinatie van meet-ups, masterclasses en evenementen worden lokale overheden geïnformeerd over de uitdaging die hen te wachten staat en krijgen ze de tools en kennis om actie te ondernemen.

Meet-ups

Tijdens de looptijd van het BE REEL!-project worden er voor deze actie 5 meet-ups georganiseerd om stakeholders samen te brengen en netwerkmogelijkheden te creëren. De doelgroep zijn Belgische bestuurders, stadsdiensten, beleidsmakers en lokale politici. Per bijeenkomst worden ongeveer 60-80 mensen verwacht.

Masterclasses

Tijdens de looptijd van het BE REEL!-project worden er voor deze actie 2 series masterclasses opgezet. Elke reeks bestaat uit trainingen, workshops en seminars verspreid over 6 dagen. Deelnemers zullen expertise opdoen over het ontwikkelen en implementeren van langetermijnrenovatieacties, verschillende innovatieve cases die verband houden met renovatieplanning, verschillende beleidslijnen en financiële ondersteuningsmechanismen. Elke dag moet 30-40 mensen aantrekken.

Richtlijnen en events

Na afloop van de meet-ups en masterclasses verschijnt een drietalige publicatie van de geleerde lessen uit het hele BE REEL!-traject. Er worden 500 fysieke exemplaren beschikbaar gesteld. Deze geleerde lessen worden gepresenteerd op 5 verschillende internationale evenementen (30-40 personen) en op de BE REEL! slotconferentie (100-120 personen) in september 2024.

Voor verdere informatie: