demonstratieprojecten

Lage geothermische energie in Gent

Ondiepe geothermie is niet gebruikelijk in België. De stad Gent wil het gebruik van ondiepe geothermieproductie in bestaande woningen met een toegankelijke tuin promoten. De buitenwijken van de stad bevatten grotere huizen met grotere privétuinen dan in het stadscentrum. Gent analyseert 5 bestaande ondiepe geothermie installaties (BEO of boorgatenergieopslag) en inventariseert obstakels en oplossingen voor toekomstige implementatie van geothermie in een stedelijke context.

In kaart brengen

De voorwaarden om te renoveren worden door het WTCB, een BE REEL!-partner, en installateurs van warmtepompen en BEO in kaart gebracht.

Competitie

Gent organiseert een wedstrijd om 5 huizen te selecteren die financiële steun krijgen om ondiepe geothermie te installeren. Tijdens het installatieproces is er regelmatig contact met de vijf winnaars.

Communicatiecampagne en interactieve kaart

Gent lanceert een campagne over BEO in de rand van Gent. Burgers krijgen toegang tot een interactieve kaart waarmee ze het BEO-potentieel van hun huis kunnen bekijken. De gegevens voor deze kaart bestaan ​​al, maar zijn nog niet beschikbaar voor het publiek.

Ontwikkelen van stadsstrategie

Op basis van de bevindingen en evaluatie van deze actie zal een strategie voor de hele stad worden ontwikkeld om de productie van ondiepe geothermische energie te ondersteunen.


Voor verdere informatie: