nieuwe beleidsinstrumenten

Pilootproject Moeskroen: Levenskwaliteit door isolatie en energiebesparing

Het doel van deze actie is deze actie is om inwoners van Moeskroen bewust te maken van het energiebesparingspotentieel van hun eigendom. Het wil hen aanmoedigen tot renoveren door van hen een soort energieambassadeur te maken voor andere inwoners. Er wordt een doel van 900 diverse eigendommen vooropgesteld gedurende de looptijd van het BE REEL!-project. Dat zijn er zo’n 180 per jaar.


Organiseren van events en meetings

Om deze doelstelling te bereiken organiseert Moeskroen verschillende soorten events en meetings. Er is al een comité samengesteld dat het bereiken van deze actie verzekert. Verder zijn er nog sessies rond algemeen bewustzijn, woonkamermeetings voor inwoners, opendeurevents om het gebruik van isolatie te demonstreren. Ondersteuningssessies voor renoverende inwoners en ceremonieën voor ambassadeurs.


Netwerk van ambassadeurs

De 900 inwoners van Moeskroen die renoveren tijdens de looptijd van BE REEL! zullen samen een netwerk vormen dat hun kennis en ervaring verder zal verspreiden in hun nabije omgeving. Hun bewustzijn moet maximaal gestimuleerd en verhoogd worden, zodat ze anderen kunnen motiveren.

Ondersteuningspakket

Inwoners kunnen aanspraak maken op twee types ondersteuningspakketten: een All-informule en een Do it yourselfformule, waarbij de inwoners zelf al het werk doen. In beide gevallen zal de stad toezien op een correcte toepassing van de isolatie.

Voor verdere informatie: